RECEPT: egen inlagd grillad zucchini med chili och vitlök

IMG_20200721_171231_131

Innan vi åkte till landet, så fick jag väldigt fina stora zucchini av min granne. Jag tänkte direkt att jag skulle grilla dessa och göra inläggningar på. Ena burken fick grannen som tack ❤️ Skriver receptet väldigt enkelt nu.

Ingredienser:

10 vitlöksklyftor skivade, 2 chili skivade, 3-4 dl vatten, 0,5 dl ättika, 1 dl rapsolja, 1 tsk flingsalt, 3 msk balsamvinäger, 2 msk fryst basilika eller 1 hel kruka färsk hackad, 15 st pepparkorn.

– Koka upp detta tillsammans. Låt sen stå för att svalna.

Börja med att marinera med flingsalt och några msk rapsolja på två stycken avlånga snedda tunt skivade zucchinis som får stå 30 minuter å gotta in sig i en bunke. Ställ dessa på galler i ugnen på 300 grader på grilläge. Bästa blir om man grillar på riktigt, men jag själv fuskade med ugnen denna gång. Låt stå högt upp i ugnen i 9 minuter. Kolla till då och då.

Häll över allt i burkar och lägg på lagen. Låt stå svalt eller i kylen åtminstone ett dygn innan servering.

Färdigt!

Lämna ett svar

Till startsidan